Waarom lid worden bij een studentenvereniging?

Delft is een echte studentenstad en kent daardoor een veelzijdig en bruisend studentenleven bestaande uit verschillende studentenverenigingen. Door lid te worden bij een vereniging leer je in sneltreinvaart nieuwe mensen kennen – en het heeft als voordeel dat je deze mensen ook blijft zien als je niet helemaal gelijk blijft lopen met je vrienden van studie. De een zal nominaal lopen terwijl een ander misschien na een jaar overstapt op een andere studie. Een vereniging geeft je bovendien vele mogelijkheden voor ontplooiing buiten het curriculum van je studie.

De overgang van de middelbare school naar de universiteit of hogeschool kan een grote stap zijn. Wennen aan een nieuwe vorm van onderwijs, maar ook bijvoorbeeld verhuizen, een plek vinden om te sporten en nieuwe mensen leren kennen.

Wat heeft de Koornbeurs te bieden?

  • Altijd een slaapplek in Delft om te overnachten
  • Studiebegeleiding
  • Een sociaal netwerk buiten de studie
  • Sociaal vangnet
  • Ontwikkeling van praktische vaardigheden d.m.v. commissies

Kosten

Leden betalen €10,- per maand en daar houdt het bij op. Voordat je lid wordt ben je eerst drie maanden 'kennismaker', dan betaal je nog geen contributie. Om kennismaker te worden betaal je eenmalig 20 euro, en dan krijg je ook een tof kennismakerspakket met allemaal leuke goodies!

Mee-eten bij de mensa (eettafel) kost €3,- per maaltijd. Het is ook altijd mogelijk om eens per maand (of vaker) een schoonmaakdienst van een paar uurtjes te doen om daar €21,00 mee te verdienen en je lidmaatschap mee te betalen.

Verplichtingen

De Koornbeurs kent geen verplichtingen, afgezien van de betaling van de contributie. Geen verplichte bar-, kook- of schoonmaakdiensten. Er is verder ook geen verplichte aanwezigheid op borrelavonden. Je bepaalt zelf waar je wel en niet bij wil zijn!