De Koornbeurs is uniek in haar (gebrek aan) structuur en zet zich hiermee af ten opzichte van alle andere gezelligheidsverenigingen in Delft. Geen verplichtingen, geen hiërarchie, geen prominentie. Dit betekent echter niet dat er totaal geen orde in de chaos te vinden is. Als lid zijn er allerlei manieren om voor jezelf, maar ook voor de rest van de leden, de Koornbeurs een fijnere plek te maken. Ook bieden wij veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Zo kan je bestuur doen op de Koornbeurs!

Het Chocoladefabriek Bestuur

Het bestuur van '21 – '22 heeft zich door de laatste maanden van de pandemie moeten slepen maar is daarna weer vol aan de bak gegaan om de vereniging staande te houden. Het bestuur is het hart van de vereniging, dat elk orgaan aanstuurt om samen de allerleukste vereniging van Delft te zijn!

Bestuur doen is zeker een andere ervaring dan studeren, maar het absoluut waard! Je leert er enorm veel van en geeft je een stukje meer zelfstandigheid.

Het bestuur runt de vereniging niet geheel in haar eentje… dat zou gewoonweg onmogelijk zijn. Om het bestuur te assisteren de doelen van de vereniging na te streven bestaan er commissies. Elke commissie heeft dus zijn eigen stukje verantwoordelijkheid. De een is verantwoordelijk voor de onderhoud van een deel van het gebouw en een ander weer voor het neerzetten van ledenactiviteiten.

De commissies zijn dus verantwoordelijk voor specifieke activiteiten of andere dingen binnen de vereniging. Soms wordt er eentje opgeheven als er behoefte aan is (zoals een fotocommissie) en soms worden commissies weer samengevoegd als er niet genoeg leden enthousiast voor zijn (zoals de fotocommissie en de commissie voor het verenigingsblad).

Wil jij de commissie leren kennen die de OWee voor de Koornbeurs dit jaar organiseert?

Ten derde zijn er de diagonalen. Dit zijn allerlei diverse groeperingen die opgezet zijn vanuit ledeninitiatief om de band onderling te versterken en de vereniging net nog even dat beetje extra dynamiek te geven dan het al heeft.

Nu is de Koornbeurs oorspronkelijk ontstaan uit een progressieve stroming nadat het ouderwetse (corporale) smaldeel was afgesplitst & vertrokken. Het lijkt dus heel raar dat de vereniging momenteel alsnog verschillende disputen kent, maar stiekem zijn onze disputen allemaal enorm inclusief en is iedereen welkom om gezellig met ze te borrelen op de ledenavond. Het is dan ook geen echte ledenavond als Redux niet minstens één keer heel hard de banierzang zingt, de Votloken "ALAAF" schreeuwen en Amantes samen proost op de liefde.

Redux

Dispuut Redux is het mooiste dispuut dat onze vereniging rijk is. Wij bestaan uit een enthousiaste groep mensen, die een tikje studentikoze affiniteit aan het verenigingsleven willen toevoegen. Steevast zijn wij tijdens de woensdagavondborrel de soos te vinden. Ook van een feestje, reisje of andersoortige epische activiteit zijn wij niet vies.

Wil jij met ons in contact komen? Wil jij een keer met je dispuut met ons op De Koornbeurs komen borrelen of heb je gewoon een vraag? Je kan onze Ab-Actis mailen op AbActis@DispuutRedux.nl of neem een kijkje op www.DispuutRedux.nl. 


Amantes

Het dispuut ‘Amantes sunt Amentes’ is het gezelligste dispuut van de Koornbeurs. Onze naam betekent letterlijk ‘Verliefden zijn Verdwaasden’, en we richten ons dan ook op een hechte band tussen onze leden. We zijn er iedere woensdagavond vanaf negen uur om de avond te openen in de Koornbeurs, maar organiseren daarnaast ook veel buiten de vereniging voor onze leden. Denk aan een (iets tè) decadent diner, sauna-uitjes, of een dispuutsvakantie. In 2019 vierden wij ons eerste lustrum.

Je kunt ons bereiken via amantes@koornbeurs.nl.


C.V. de Votloken

C.V. de Votloken is de enige echte carnavalsvereniging van O.J.V. de Koornbeurs. Geleid door een jaarlijks wisselende carnavalsprins, zorgen zij ervoor dat de feestelijke stemming altijd in de lucht van de vereniging hangt. In het carnavalsseizoen zorgen zij ervoor dat leden mee kunnen gaan om naar het zuiden te trekken om daar optimaal van de optochten, kostuums, muziek, drank en versnaperingen kunnen genieten. Maar ook als er geen carnaval te vieren valt, dan zorgen zij wel dat het op de Koornbeurs gezellig is.

Wekt al deze feestelijkheid een vraag bij jou op? Stuur ons dan een mail via alaaf@koornbeurs.nl.


Gaia

Gaia bestaat uit een groepje bomenknuffelende hippies. Hoewel we niet de meest actieve groep mensen zijn, organiseren we af en toe natuurlievende feestjes, milieubewuste uitjes en knusse filmavonden. Onze voorzitter is een plant die migreert door de huizen van de leden, onze kenmerkende kleding is een spijkerjack zonder mouwen en verdere structuur is ver te zoeken. Gezelligheid, daarentegen, is altijd aanwezig.


Seksi

De Seksi is het enige internationale dispuut van de Koornbeurs! We bestaan uit 13 leden en kenmerken ons vooral door onze "haha penis"-humor en een "alles is mogelijk, niets moet"-mentaliteit. Verder zijn we een dispuut dat vooral buiten de Koornbeurs te vinden is. We eten veel samen en spelen graag Dungeons & Dragons met elkaar!